06 515 626 04 christa@chbcontent.nl

Vooropgesteld dat ik nooit het werk van een grafisch ontwerper kan evenaren, kom ik met het gebruik van Canva toch een heel eind!

Wat begon met een gratis account om af en toe een fotootje te bewerken, is uitgegroeid tot een betaald account wat ik dagelijks gebruik voor uiteenlopende werkzaamheden. Niet alleen om afbeeldingen voor Social Media te maken, maar ook om flyers te ontwerpen voor beginnende ondernemers en E-books samen te stellen voor online doeleinden. Als Virtueel Assistent gebruik ik veel online tools, maar Canva staat bij mij met stip op nr. 1! Het is een enorm gebruiksvriendelijke tool en je hoeft echt geen designer te zijn om mooie aantrekkelijke visuele content te maken.

Facebook

Het is algemeen bekend dat afbeeldingen voor Facebook een andere afmeting hebben dan de posts voor Instagram (toch?). Maar ook binnen Facebook is het gebruik van verschillende maten een ‘must’. Een evenement aanmaken? Dan heb je toch echt een andere afmeting nodig dan voor een “gewone” post. En hoe leuk is het als er op de foto bij het evenement jou logo staat? Of een ‘Call To Action’ (waar kan ik mij aanmelden?). Canva is hierin mijn Online Assistent!

Instagram

Tegenwoordig worden er veel ‘stories’ gemaakt op Instagram, maar het blijft nog steeds erg belangrijk dat je ‘feed’ er ook gelikt uitziet. Dan moet je wel goed nadenken over welke foto je wanneer gebruikt! Met welke kleur of filter. De huisstijl die je laat zien op je website, is net zo belangrijk voor Instagram! Canva is daar de uitgelezen tool voor!

E-book

Nog niet zo lang geleden, werd ik gevraagd voor het maken van een E-book. Daar werd ik echt erg blij van! Gebruik maken van constante huisstijl door het hele E-book heen, een leesbaar lettertype uitzoeken en mooie afbeeldingen plaatsen. Het ontwerpen van tabellen, stroomschema’s en een originele paginanummering. Ik kon mijn geluk niet op, want ook hier geldt: alles met Canva!

Video

En ook voor de opkomst van de video op Social Media heeft Canva een antwoord. Een mooie video (in de juiste formaten), met of zonder je logo, met of zonder teksten erop is tegenwoordig geen probleem meer. Maar ook het maken van een korte animatie is voor Canva kinderspel!

Hebben jullie ook zo’n ‘droom’tool?

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik je helpen?